Mam pytanie jeżeli chodzi o smażenie na tłuszczu , wiem że sie odradza , ale jeżeli usmaże omleta rano na niewielkiej ilości oleju rzepakowego z I tłoczenia to chyba sie nic nie stanie ?
Mam pytanie jeżeli chodzi o smażenie na tłuszczu , wiem że sie odradza , ale jeżeli usmaże omleta rano na niewielkiej ilości oleju rzepakowego z I tłoczenia to chyba sie nic nie stanie ? Nic się nie stanie.
Drążek nachwytem - 5x(1,2,3) =30x Przysiady (2x20kg) - 6,7,8,9,6,7,8,9,6,7 = 73x Wyciskanie pochylone: (20) - 2x 3/3 (24) - 1x 3/3 DRĄŻEK - nadal biednie, ale lepiej. PRZYSIADY - dla zabicia nudy robiłem takie drabinki. Weszłoby i do 10powt, ale potem już by było słabo. WYCISKANIE POCHYLONE - lubię, to zrobiłem. Piąty tydzień PPL zakończony. [...]
Witaj Warto pamiętać, że wyniki z kalkulatora kcal mają charakter orientacyjny a później należy i tak dietę kalibrować, a więc manipulować ilością kcal i poszczególnych makroskładników. Układanie diety ma charakter wysoko indywidualny i wpływ na jej efektywnośc ma m.in: ilośc Twoich aktywności fizycznych w ciągu tygodnia, staż treningowy, wiek, [...]
Mięso z piersi kurczaka jest bardzo delikatne i dość szybko podlega obróbce termicznej. Z racji tego, że jest bogate w białko i prawie w ogóle nie ma tłuszczu jest najczęściej wybieranym mięsem w diecie sportowców i osób odchudzających się. Niestety nie ma ono najlepszej opinii pod względem jakości i wartości odżywczych głównie za sprawą masowych [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
Ale chodzi mi to smażenie na patelni teflonowej, no bo smażonego nie powinno się jeść ALE ja go smażę na małym ogniu bez oleju, bez panierki tylko że w ten sposób go smarze aż się zarumieni, to jest ok czy źle?
[...] na patelnię, nagrzewasz na maxa i wrzucasz na jakieś dwie min strona. Ważne żeby wyciąg włączyć bo kopci się mocno na dużym ogniu. Co do jakości to tak jak mówiłem polecam spróbować te dojrzewające z Lidla czy biedry. Kosztują tyle co nic a wychodzą super z patelni. z calym szacunkiem, ale smazenie steka na oleju koko to czysta profanacja %-)
[...] mi si, ze gdzies mi sie obylo, ze tluszcze spowalniaja wchlanianie wegli (albo wlasnie przyspieszaja, nie pamietam), co laczy sie z tym, ze szybciej/wolniej schudne. Czy nie ma zadnego polaczenia i moge stosowac kiedy chce tę oliwę? czy smazenie na oliwie jest mniej szkodliwe niz na oleju? czy raczej wystrzegac sie smazenia jakiegokolwiek?
Mam pytanie odnosnie tluszczy a konkretnie smazenia - ostrzegasz przed smazeniem na oleju/masle etc. i ogolnie smazenie jest przedstawione w negatywnym swietle - czy moglbys mi powiedziec co natomiast myslisz o smazeniu BEZ UZYCIA jakiegkolwiek oleju, oliwy czy masla? Robie tak od dluzszego czasu z filetami z kurczaka smazac jest na patelni typu [...]
Gdyby nie to smażenie na głębokim oleju to przepis byłby całkiem całkiem, głównie białko i węgle. A upieczone w piekarniku pewnie wyjdą słabo. Zmieniony przez - Tygrysekk w dniu 2018-02-07 10:27:21
Długotrwałe smażenie na olejach roślinnych niebezpieczne dla zdrowia Długotrwałe smażenie na olejach roślinnych powoduje powstawanie wysoce toksycznego związku, który zwiększa ryzyko chorób serca, wątroby, a nawet schorzeń neurologicznych, takich jak alzheimer czy parkinson - ostrzegają amerykańscy naukowcy. Dotyczy to m.in. olejów [...]
Arphiel bardzo chętnie dzisiaj odpocznę :-) a jeszcze jak ktoś na forum mi to zaleca to bez wyrzutow sumienia :-):-):-) Do tej pory robiłam wszystko zgodnie z planem bez względu na samopoczucie...uparta jestem i może trochę do celu na siłę dążę....bolało to Nimesil i za 10 minut siłka, czy interwały. Jeśli 2 dni beztreningowe w tym tygodniu nie [...]
Dobry wieczór! Śledzę dziennik od paru ładnych dni anonimowo (na razie doszedłem do 68 strony, ale myślę, że w przeciągu najbliższych dwóch tygodni nadrobię zaległości :)), ale pewna kwestia nie pozwoliła mi pozostać w trybie incognito. A mianowicie - obróbka termiczna pokarmu (głównie mięsa). Zastanawia mnie jak wygląda to u Ciebie... Z tego co [...]
1. Zixy Oto moje dop. dotyczące konkursu z działu "odżywianie"; 1. Tak, jest to możliwe. Dzięki odpowiedniej diecie, suplementacji i odpowiedniemu treningowi. 4 czynnik… genetyka? :D 2. potymalne proporcje to 1:3 (omega3:omega6) 3. Hmm.. ponieważ nie uzupełnia szybko glikogenu(wolniej się wchłania niż glukoza ),a tym samym [...]
Odnośnie wyboru oleju do smażenia Witaj Richard Ogólnie oleje mają niską temperaturę dymienia Najczęściej pomiędzy 150-200 stopni Celcjusza Jak wiadomo podczas smażenia mamy do czynienia z temperaturą powyżej 200 stopni Istotną sprawą jest długość czasu smażenia Jednym słowem im dłużej smażymy tym wyżej podnosi się temperatura tłuszczu (oczywiście [...]
rklaweli I posiłek . 100-120 g płatków owsianych wymieszanych z rodzynkami, orzechami włoskimi, bananem zalane wrzatkiem lub z jogurtem naturalnym bez cukru . jajecznica z 6 jajek w tym 1 żółtko + przyprawy . Odżywka białkowa 30g z wodą > czym zastapic ? (czym do jedzenia?) głównie białka to mięso chude, jaja chude, ryby chude . Preparat [...]
I posiłek . 100-120 g płatków owsianych wymieszanych z rodzynkami, orzechami włoskimi, bananem zalane wrzatkiem lub z jogurtem naturalnym bez cukru . jajecznica z 6 jajek w tym 1 żółtko + przyprawy . Odżywka białkowa 30g z wodą > czym zastapic ? (czym do jedzenia?) . Preparat witaminowy ( np. Daily Formula Universal) 1 szt . > czym zastapic [...]
Proszę bardzo tu jest dalszy ciąg do poszczególnych punktów mam nadzieję że teraz będzie lepiej. Dalszy ciąg do punktów: Ad.1 Tłuszcz- przyjaciel czy wróg? Nie wolno nam zapominać o tym, że podobnie jak białka, węglowodany i masę innych składników tak i tłuszcze niezbędne są do prawidłowego funkcjonowania organizmu, gdyż biorą aktywny udział w [...]
I posiłek . 100-120 g płatków owsianych wymieszanych z rodzynkami, orzechami włoskimi, bananem zalane wrzatkiem lub z jogurtem naturalnym bez cukru . jajecznica z 6 jajek w tym 1 żółtko + przyprawy . Odżywka białkowa 30g z wodą > czym zastapic ? (czym do jedzenia?) . Preparat witaminowy ( np. Daily Formula Universal) 1 szt . > czym zastapic [...]
przepraszam, ze odświeżam. Mam jednak pytanie na które ciężko było mi znaleźć do tej pory odzpowiedź. Czy jesli smażę na oleju kokosowym lub smalcu to tłuszcze te są wchłaniane przez produkt który zmażymy? Jeśli tak to jak liczyć ilość tłuszczu wchłanianą przez np. pierś z kurczaka? I jeszcze jedno, czy smażenie na smalcu wpływa na smak smażonego [...]